Mijn favorieten

Taxatie

 

 

 

Betaalbaar en een betrouwbaar taxatierapport in huis.
 
Een taxatie door Siebert Makelaars kan snel gedaan worden. Tijdens een afspraak nemen we de tijd voor een uitgebreide taxatie van uw woning. Vervolgens kunt u binnen drie werkdagen een professioneel taxatierapport in uw mailbox verwachten. Leesbaar, duidelijk en volgens model NWWI. Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties en garantie voor een juiste waardebepaling. Bovendien zijn we met taxeren goedkoper dan grote organisaties.


Taxatierapport (model NWWI)

De meeste financiële instellingen vragen een uitgebreid taxatierapport waarin het getaxeerde object uitgebreid wordt omschreven en door de taxateur wordt onderbouwd. Siebert Makelaars is bevoegd en gecertificeerd om voor alle financiële instellingen te mogen taxeren. Het Nederlands Woning Waarde Instituut is een keurmerk voor woningtaxaties. Het NWWI zorgt ervoor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Ze kennen de regio en leveren u een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport

Tarieven

Tarieven taxatie met NHG eisen (NWWI)

Taxatie waarde            Tarief exclusief BTW

Tot € 300.000,-             € 330,- *

Tot € 400.000,-             € 330,- *

Tot € 600.000,-             € 384,- *

Tot € 1.000.000,-          € 462,- *

Boven € 1.000.000,-     € op aanvraag *


* Tarieven inclusief kadastrale kosten, milieu- en bodemrapportkosten.

* Tarieven inclusief toeslag NWWI

* Toeslag appartement € 100,-

 

* Toeslag opnemen verbouwing € 100,-

* Prijzen exclusief BTW ( 21%)
 

* Wijzigingen na voldaan taxatierapport, rekenen wij uurtarief


* Voor intensief beheer gelden andere tarieven

Waarom een NWWI-taxatie?

Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. En omdat de taxateur verplicht is zijn taxatie goed te onderbouwen, is ook voor u zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Een NWWI taxatie beschermt u zo tegen een onjuiste waardebepaling.

Doel van de taxatie

Wij zullen u vragen waarom u een taxatie wilt laten verrichten. Het doel van een taxatie kan namelijk leiden tot verschillende soorten waarden van uw woning. Wanneer duidelijk is wat voor taxatie u nodig heeft, maken wij een afspraak met u om de woning te taxeren. Bij het uitvoeren van de taxatie is het wenselijk dat u de volgende documenten bij de hand heeft: het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en zo mogelijk tekeningen van uw woning.

Bij het uitvoeren van de taxatie zullen wij op de volgende punten letten:
- de staat van onderhoud;
- inhoud en oppervlakte;
- functionele indeling;
- de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
- mate van isolatie en energiezuinigheid;
- verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
- ligging en omgeving.